Historen fra jeg ble mobbet på Barneskolen (Grefsen Skole).

Mobbet på Grefsen Skole fra 1.klasse.

Jeg begynte på Grefsen Barneskole i Oslo året  1984/1985. Da begynte marerittet med å bli mobbet. Det var særlig 3 – 4 gutter som var verst å mobbe meg og de fikk med seg de andre i klassen. Det var kun 3 jenter i klassen som ikke mobbet meg , men de tørte ikke si eller gjøre noe så lenge de andre var tilstede. I frykt for å bli mobbet selv.

Jeg ble utsatt for Fysisk og Psykisk vold som F.eks:  Stygge bemerkninger hele tiden , Latterig gjort , Sparket , Slått , Dyttet overende , Kastet ting på meg ,Spyttet mot/på meg , I et tilfelle hadde jeg fått ny sykkel som de kastet utfor stupet (ble ødelagt) OSV.

Kun mine foreldre tokk meg alvorlig fra første stund og innkaldte skolen til et møte. Elever, Lærere og skolen ble et mareritt som vedvarte i flere år. Jeg fikk en venninde i 1.klasse  og hun gikk i paralell klassen min og het det samme som meg (Linda) . Hun kom plutselig bort i et friminutt og spurte om jeg ville ha Koala Bamsen hennes og vi fikk da kontakt på den måten. I paralell klassen var det også en jente som ble mobbet. Jeg unngikk hun for at det ikke skulle bli verre for oss begge og at de i andre klasse skulle begynne og mobbe den som gikk i parallell klassen. Jeg fikk veldig god kontakt med navnsøsteren min ,men vi omgås kun etter skoletid, etter vi hadde gjort lekser og spist hver for oss. Vi er pr.i dag bestevenner og har vært det siden 1.klasse.

I friminuttene og på vei hjem fra skolen var da de verst tilfellende skjedde. Jeg fikk ikke gå i fred. De gikk etter meg og de letet etter meg hvis jeg hadde gjemt meg til de hadde gått ut av syne 👁 .Plutselig fikk noen øye på meg og da sto den personen foran meg og holdt meg igjen mens den personen ropte » JEG FANT HUN «. Da kom de andre løpende. De slo i sekken min , Spyttet mot/på meg og sa stygge ting om/til meg. Jeg var redd , lei meg 😢 og ba de være så snille å slutte, men da ble det bare verre. Jeg gråt og prøvde å slippe unna. De holdt meg igjen mens de gikk til fysisk angrep på meg. Jeg ga opp å gjøre motstand og lot de holde på til de ble lei og gikk. Dette skjedde daglig på vei hjem fra skolen og jeg prøvde desperat å unngå de alle uten hell. Jeg kunne mange ganger bruke flere timer på hjemturen fra skolen. En strekning på ca: 1,4 km beregnet gående normaltid: 18 min. Noen ganger var jeg hjemme ved 18 tiden for jeg hadde gjemt meg i flere timer for å unngå de mobberene, noen få ganger klarte jeg å unngå de da.

03RzZ4r397

04RzZ4r394

01RzZ4r395

Negativ

Min mor og min far innkaldte Skolen og PPT til møte. Der fant de ut at jeg skulle tas ut av timene og få egen lærer. Husker hun godt ennu, hun het Kari og var en enestående god lærer og hun var den eneste læreren som forsto alvoret i situasjonen min. I friminuttene ble jeg fortsatt plaget av mobberene. Kari (Læreren) snakket med rektor om situasjon min og når det ble for ille , fikk jeg gå inn på lærerværelse til Kari eller komme inn på  rektors kontor. Avhengig om hva som passet best. Husker Rektor som en snill mann og jeg fikk sitte å slappe av der på kontoret til det var tid for ny klassetime for mobberene. Jeg gikk da ut og møtte Kari på læreværelse eller hun kom ned til Rektors kontor å hentet meg. Jeg husker t.o.m at jeg fikk sjokolade av rektor på kontoret hans hvis jeg var veldig lei meg 😢 . Tiden gikk og mobberene fortsatte i samme tempo i friminuttene og etter skoletiden (på hjemveien). Nå har det bare blitt verre og verre med årene. Jeg hadde fått ny sykkel i bursdags gave å syklet til skolen.Og på vei hjem fra skolen kom jeg ikke særlig langt før de dyttet meg av sykkelen å tokk den. De syklet avgårde med den og jeg letet etter guttene som tokk den, men fant de ikke. Plutselig kom noen av de andre mobberene å fortalte at jeg kunne hente vraket av en sykkel ved stupet bak Grefsen Kapell. jeg gikk dit og sykkelen var totalvrak. Jeg gråt hele veien, mens jeg trillet denne total ødelagte sykkelen hjem. Mamma møtte meg i døra for jeg var sent hjemme,kl var vel nermere 18 tiden. Hun ble fly forbannet når hun så jeg kom gråtene og med sykkelen som totalvrak. Hun spurt hva som hadde skjedd og jeg fortalte som det var. Da tokk hun rett til tlf å ringte foreldrene/foresatte til de som hadde tatt sykkelen ( 2 av de verste mobbegutta). De måtte erstatte sykkelen og dagen etter ringte min mor skolen og PPT å kaldte inn til HASTE møte med Rektor , Lærere , Foresatte til de verste mobberene og PPT.

NÅ VAR DET NOKK ‼️ På møte sa min mor » Nå tar jeg min datter ut av denne skolen» og hun vil få hjemme undervisning fram til dere finner en ny skole. Da ble det real oppvask på møte . Jeg fikk undervisning på Rektors kontor, Læreværelse og hjemme hos Kari fram til jeg byttet skole i en annen bydel.

Papirkopi

Papirkopi

21984_2007_1

images1

Jeg gruet meg hver dag til skoledagen og klagde mye over at jeg var syk 🤢🤒😷 (hadde vondt i magen osv.) for å slippe å dra på Grefsen Skole. Nå er det tid for NY skole, nye ukjente elever (som ikke viste om den tidligere mobbingen jeg var utsatt for ) og lærere 😉 .Jeg var blyg i begynnelsen, men fant meg fort tilrette og stortrivdes 😃 . Endelig gå på skolen uten å bekjymre seg for mobber`ne ❤️. Jeg fikk mange nye skolevenner og for 1.gang i mitt liv gledet jeg meg til skoledagene ❤️.

Livet mitt forandret seg totalt på en possitiv måte. Jeg hadde fortsatt god kontakt med Linda (min navnsøster) fra Grefsen Skole etter skoledagene var ferdig. Vi begynte å være sammen hver dag etter skoledagen var omme. Vennskapet vokste mer og mer for hver dag og til slutt var vi uadskillige. Hun hos meg og jeg hos hun (ikke en dag uten å se hverandre) .  Jeg har pr.i dag veldig god kontakt med hun og hun var min forlover i mitt brullup 🙂  . Jeg er så glad i den dama ❤

❤️

img_1380


Har møtt noen av de som mobbet meg i voksen alder og noen har bedt om unskyldning. Jeg glemmer ikke hva de gjorde mot meg har jeg sagt til de , men godtatt en unskyldning fra en av de verste mobberne. Han var fra en veldig velstående mektig familie og trodde tydligvis han kunne gjøre som han vil. Han har i dag selv fått barn og håper ikke sønn/datter hans gjør samme feilen  som sin far (mobber noen)  har vert i mine tanker💭 .

Den andre av de verste mobberne bodde noen hus borten for meg og senere 2 veier bortenfor , og det var ikke lett. Han har aldri bedt om unskyldning. Håper også han tenker på hvordan han holdt på. Og at ikke hans barn hvis han har, ikke gjør samme feilen  som sin far (mobber noen) har vert i mine tanker💭 .

Det har satt sine spor i meg og gjort at jeg var veldig fokosert på STOPP MOBBING i barneskolen-og Ungdomsskolen  i mine egne  barns  oppdragelse. Derfor satt jeg også frivillig som foreldre representant og i driftstyre av skolene mine barn gikk på. For å sette EKSTRA fokus på STOPP MOBBING.

Jeg har kommet sterkere ut av denne opplevelsen !!! Og har det bra i dag 🙂

DEL GJERNE INNLEGGET 😉


Klem fra Linda Rivin til de som vil ha 💋

14 kommentarer om “Historen fra jeg ble mobbet på Barneskolen (Grefsen Skole).

  1. Tusen takk Marte 😍 vi alle må stå sammen for å bekjempe vonde ting mot våre barn ❤️ Disse opplevelsene har gjort meg til en sterkere person 😉 jeg vil alltid kjempe for våre barns rettigheter og stopp mobbing ❤️ klem fra Linda

   Liker

 1. Fine deg Linda. Denne historien din er sterk kost. Helt utrolig at du har opplevet noe så respektløst. Så fint at du har denne venninnen din da. Håper du har fått bearbeidet uretten du ble påført. Ønsker deg og dine den beste framtiden.

  Likt av 1 person

  1. Tusen takk Grete ❤️ Jeg har det bra i dag 😍 og mange gode venner som er der i tykt og tynt. Jeg setter ekstra pris på mennesker som er rundt meg 😉 Følte bare for å fortelle verden rund meg om min opplevelse a.n.g mobbing for jeg er så opptatt av barns rettigheter og stopp mobbing. Ønsker deg og dine også det beste i fremtiden ❤️ klem fra Linda ❤️

   Liker

  1. Takk😉 Det er for meg viktig å sette fokus på «Mot mobbing» og fortelle hvor vondt det er for personen som blir mobbet. Håper at personer som mobbet i ung alder, tar avstand og prøver å forhindre at sine barn ikke mobber andre. Klem Linda❤️

   Liker

 2. Jeg kjenner blir direkte kvalm og vondt langt inn i ❤️.
  Så fantastisk jente/dame du er og alltid vært snill mot andre. Håper virkelig noen sover dårlig om natta… Gjør de nok også for er de svakeste som mobber… taperne! Og antagelig omsorgsvikt. veldig bra og stort gjort av den personen som har gitt en unnskyldning som voksen. Skulle bare mangle egentlig! Liker karma.. 😉
  Vettu den personen som sitter der nå i dag er vellykket Linda Ingrid Rivin❤️ Med stort hjerte og klarte seg. Men klart… sår gror aldri men blir ett arr og satt spor resten av livet. Utrolig stolt av deg! Og veldig glad taperne som antagelig lite vellykket nå i dag tapte til slutt! Stolt av deg!
  Vi har en oppgave som foreldre å lære barna våre hva som er greit og ikke.. er ikke så vanskelig! Koala bjørnen fortjene du! Og vettu husker ikke.. men antagelig er det noe jeg har sett som gjorde at du fortjente den som ga inntrykk for meg som en 7-8 åring. Husker sykkelen din og jeg skjønner jo nå hvorfor vi ikke var mer sammen på skolen du ble jo gjemt bort av rektor/lærere for å bli isolert fra mobbere.
  Veldig glad i deg og sterk lesning selv for meg. Veldig veldig glad i deg å ser så opp til deg.
  Stor suss og klem fra navne søss😊 sjeles vennen min❤️

  Likt av 1 person

 3. Tusen takk snuppa ❤ Du er den som har vært der i tykt og tynt fra den tiden og er der nå pr. i dag også ❤ Jeg setter utrolig stor pris på deg ❤ Du kjenner meg bedre enn noen andre og vi kan prate om absolutt alt mellom himmel og jord ❤ Du fortjener og jeg ønsker deg alt godt i livet ❤ Jeg er utrolig stolt av deg, for du er sterk selv alt du har vært igjennom av motgang i livet ditt. Du er mitt forbilde på mange måter, jeg er stolt av deg og dine prestasjoner. Tusen takk for en deilig fortrolig samtale i går også ❤ Evig vennskap finnes det ikke mange av , men det er vårt vennskap ❤ Klem Bibi (Linda) ❤

  Liker

  1. Hei Frank Ove 🙂 Jeg fikk det helt fint etter jeg byttet skole. Mobbing er mer utbredt enn vi aner og hører. Mange mennesker tier og holder det skjult for omverden. For de enten skammer seg eller redd for hva andre skal si og gjøre.Det er derfor viktig å stå fram og prøve å bekjempe mobbing. Jeg har alltid bekjempet mobbing og mener vi voksne må bli bedre på å se barna våres. Det skal ikke være slik at man skammer seg/ redd / havner på feil side av loven / fysiske-og Psykiske problemer p.g.a: man har blitt mobbet , for slikt skjer i dagens samfunn. Vi må stå sammen med våre barn og bekjempe mobbing. Klem Linda 🙂

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s